marți, 26 aprilie 2016

Calatorii


      Calatorii in China

  Am citit astazi un articol in care o domnisoara care a fost in China a scris ca este ,,o experienta de nerepetat'' si m-am gandit sa scriu si eu despre experienta mea cu privire la acest lucru. Vreau sa spun din start ca nu scriu acest blog pentru a o leza in acest fel, doar ca eu am vazut si simtit lucrurile diferit.
  Pot sa spun ca am fost China de cateva ori pe parcursul anilor. Sa fiu mai exacta am stat acolo cel mai mult 1 an si cel mai putin 3 saptamani. Am avut ocazia sa vizitez Beijingul, Marele Zid Chinezesc dar am fost si in cateva sate uitate de lume. Cel mai mult am locuit in orasul Jinan din Shandong.
  Am avut privilegiul de a vedea fantani arteziene cu dansuri de lumini pe muzica sau complexe comerciale gen Mall cand la noi nu existau inca. Casele taranilor fara tavan cand nu imi imaginam ca ar fi posibil. Autostrazile care traverseaza orasul dintr-o parte in altul sau te duc la aeroport si da, tarabele cu mancare, masute si scaunele de pe marginea drumurilor sau din piete, restaurante luxoase cu cele mai ciudate delicatese in meniu. Personal pot sa iti spun ca sunt o fana a mancarii chinezesti si mai ales a frigaruilor de la tarabe din piept de pui sau de miel ( de fapt de obicei nu mananc carne de miel ) condimentate puternic, prajite si date prin susan sau facute la gratar sunt delicioase.
  Cine ajunge in China ar trebui sa fie mandru pentru asa o experienta de viata. Tara cu Confucius are o cultura foarte bogata si o istorie pe masura, locuri minunate si lectii de invatat pentru cei cu mintea deschisa. Eu recomand cu caldura celor care au ocazia sa nu rateze o asfel de experienta. Daca gunoiul sau alte inconveniente sunt intalnite e normal, nici la noi nu lipseste si de nicaieri. Nu exista padure fara uscaturi.   
  Daca suntem poporul lui Eminescu nu inseamna ca suntem toti poeti.
  Insa eu obisnuiesc sa vad partea frumoasa a lucrurilor, sunt o venusiana. Jumatatea plina a paharului. Desigur ca sunt si foarte legata de pamantul natal si uneori dorul de casa ma facea sa spun ca ,, la noi si iarba este mai frumoasa'' insa China este o tara unde voi merge mereu cu inima deschisa. Bine... daca voi mai avea ocazia.
  A calatori este cel mai frumos lucru pe care il poate face un om. Este o crestere spirituala a fiecaruia, este setea de cunoastere si eterna intrebare de unde venim si incotro ne indreptam.

Sursa foto internet