Ce spune locul durerii despre problemele emotionale pe care le ai
Desigur, nu e usor sa fii fericit cand esti mereu bolnav sau ai dureri. Stiinta este, insa, de parere ca emotiile sunt cele care cauzeaza durerile cronice – si nu invers.
Cum afecteaza stresul corpul?
Ca reactie la stresul psihologic sau la anumiti factori de stres fizic, se declanseaza un proces inflamatoriu.Conform Science Daily, un studiu recent efectuat de Universitatea Carnegie Mellon a demonstrat ca stresul psihologic cronic este asociat cu pierderea abilitatii corpului de a regla reactia inflamatorie.
Aceste studii arata pentru prima oara ca efectele stresului psihologic asupra abilitatii corpului de a-si regla starea de inflamatie pot favoriza dezvoltarea si evolutia unor boli precum cele cardiovasculare, astmul si tulburarile autoimune.
Dr. Susan Babel, un psiholog specializat in depresia indusa de traume, explica faptul ca “durerea cronica nu este cauzata doar de ranile fizice, ci si de stres si probleme emotionale.”
Ce este durerea cronica?
Conform Departamentului Veteranilor din SUA, aproximativ unul din trei americani sufera de o forma de durere cronica in viata, iar un sfert dintre acestia nu isi pot desfasura activitatile zilnice din cauza durerii cronice.Studiile arata ca multi pacienti care sufera de dureri cronice (pana la 100% dintre acesti pacienti) pot fi diagnosticati cu depresie. De asemenea, intre 15% si 35% dintre pacientii cu dureri cronice prezinta simptome de stres post-traumatic.
Intre 80% si 90% dintre occidentali sufera de astfel de probleme cronice la nivelul gatului sau al zonei lombare.
Ce spune locul durerii despre ceea ce simti
Dupa cum ne atrage atentia dr. Babble: “Deseori, o durere fizica actioneaza ca un semnal de alarma care indica faptul ca mai sunt probleme emotionale nerezolvate si traume la nivelul sistemului nervos.”- Durerile de cap.
Cand apare o astfel de durere de cap, respira si incearca sa te relaxezi. Intinde-te pe spate sau trage un pui de somn pentru a te elibera de o parte din presiunea pe care o simti la nivelul capului. Baile si bauturile calmante au si ele efect terapeutic.
- Durerile de gat.
In loc sa te lasi stapanit de resentimente si manie, fa-ti o lista mentala cu lucrurile bune pe care le stii despre acea persoana, sau despre tine. Ideea este sa incepi in mod constient sa ierti.
- Durerile de la nivelul umerilor.
Fa un masaj si incearca sa gasesti o solutie pentru problema ta, in loc sa o porti cu tine. Poti vorbi cu un prieten, cu un membru al familiei sau cu un psiholog, pentru a capata o alta perspectiva asupra problemei si a invata sa fii proactiv.
- Dureri in partea superioara a spatelui.
- Dureri lombare.
Daca ai probleme cu banii, incearca sa-ti revizuiesti bugetul, cere o marire de salariu sau consulta un specialist financiar. Poate ca nu iei deciziile cele mai bune in plan financiar.
- Dureri la nivelul coatelor.
Gandeste-te la nevoile tale si la felul in care te poti adapta la nevoile celor din jurul tau. Cand inveti sa nu mai fii la fel de rigid sau de flexibil, vei descoperi ca e mult mai usor sa te bucuri de viata.
- Dureri de maini.
De ce nu-i suni pe unul dintre copii? Sau inscrie-te la un curs de arta cu prietenii! Viata ta sociala va inflori de indata ce devine o prioritate pentru tine.
- Dureri la nivelul soldurilor.
In loc sa-ti faci griji, scrie avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni si ai incredere ca vei lua decizia corecta. Poti face si o lista cu lucrurile care te ingrijoreaza si motivele, pentru a le depasi si a merge inainte.
- Dureri de genunchi.
Daca te lauzi oricui te asculta, fii mai rezervat. Incearca sa faci cateva acte de voluntariat pentru a invata sa fii si umil.
Nu uita ca esti un simplu muritor si singura persoana pe care trebuie sa o impresionezi esti tu insuti.

- Dureri la gambe.
Nu uita ca gelozia actioneaza in sensul opus celui pe care-l doresti. In loc sa te compari cu altii, concentreaza-te pe a-ti construi o viata de care sa fii mandru.
- Dureri la glezne.
Fa o baie, gateste-ti ceva bun sau fa-ti timp pentru activitatea ta preferata. Fa-ti timp pentru tine, chiar daca numai pentru cateva ore.
- Dureri ale talpilor.
Nu uita, insa, sa renunti la ceea ce nu-ti foloseste si nu absorbi parerile si frustrarile altora. Cauta micile bucurii ale vietii, indiferent de forma sub care vin!
Cu cat iti dezvolti mai mult bucuria interioara, cu atat iti va fi mai usor sa iti vindeci trupul. Sanatatea fizica si cea mentala sunt una si aceeasi.
- https://viataverdeviu.ro/tipuri-de-durere-starile-emotionale
2.http://www.sanatatespirituala.eu/ce-spune-locul-durerii-despre-problemele-emotionale-pe-care-le-ai/#
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu